Het klantvriendelijkste bedrijf van Nederland: Jumbo Supermarkten

Jessica Jonasse dinsdag 25 maart 2008, 12:35 uur

Rubriek: Visie en opinie

De Nederlandse consument ziet Jumbo als persoonlijk, mensgericht en niet gefocust op geld. Er is sprake van hoge betrokkenheid bij dienst en product. In een gesprek met Colette Cloosterman-van Eerd, commercieel directeur van Jumbo Supermarkten, wordt duidelijk wat anders is dan bij andere supermarkten. Mijn conclusie is, dit kan alleen als het in de genen zit.
Beste service + Grootste assortiment x laagste prijs = De unieke Jumbo formule!

Jumbo heeft nu 117 winkels, waarvan 35 franchise en 82 eigen filialen. 15.000 medewerkers en een marktaandeel van 4,8%. In 2006 is gestart met de Jumbo formule. “Wij hebben eerst aan klanten gevraagd hoe de meest ideale supermarkt er voor hen uit ziet? Op basis van hun uitspraken zijn de formules ontstaan. Belangrijkste voorwaarden waren: vriendelijke mensen, groot assortiment en zo goedkoop mogelijk”.

Hoe werkt dat dan bij Jumbo? En nog belangrijker hoe zorg je er voor dat het blijft werken, ook bij nieuwe medewerkers?
Colette: “Wij staan dicht bij onze klanten en dicht bij onze medewerkers. Onze medewerkers kennen de directie: bij de overname van winkels brengen de medewerkers eerst allemaal een bezoek aan het hoofdkantoor. Wij sturen ook altijd een taart.
Wallmart is een goed voorbeeld voor ons, niet als inspiratie, maar qua assortiment (lekker) en prijsstelling (laag). Hema en Den Toom Supermarkt zijn ook goede voorbeelden vanwege de service, parkeerplaatsen en prijsstelling”. Maar Jumbo zoekt het onderscheid en biedt de combinatie van én de laagste prijzen én een groot assortiment én de beste service.
“Om te laten zien dat wij hier onvoorwaardelijk in geloven hebben wij de 7 zekerheden opgesteld, bedoeld voor alle klanten van Jumbo: zij krijgen de garantie dat Jumbo zorgt voor het grootste assortiment, uitstekende service en de allerlaagste prijzen. Als Jumbo hier onverhoopt niet in slaagt, kan de klant een beroep doen op de 7 Zekerheden. Jumbo verstrekt of vergoedt dan graag desbetreffend(e) product(en).
Alle medewerkers worden getraind voordat zij de winkel in gaan op de zeven zekerheden.  


De meest bijzondere garantie vind ik toch wel: staat u als 4e wachtende in de rij, zijn nog niet alle kassa’s open en kunt u niet aansluiten in een andere, kortere rij? Dan krijgt u van ons al uw boodschappen gratis! Uw hele kar, zonder smoesjes. Zo hoeft u bij Jumbo nooit onnodig lang te wachten. Probeer het zelf maar!
Hoe vaak keren jullie nu gratis boodschappen uit? Colette: “0 tot 6 keer per week. Wij trainen de medewerkers hierop. Soms valt het niet eens op, maar voor de klant is het natuurlijk wel belangrijk dat wij ons ook aan de richtlijnen houden. En dan bieden wij als eerste onze excuses aan, de klant krijgt een bloemetje en wij handelen het zo snel mogelijk af.”

Dit is nu eens echt klanttevredenheid tot in het extreme doorvoeren. Noem dat maar simpel!

24991 keer bekeken | Rating (6.7) | Rate artikel | Reageer | Reacties (16) | Print | Stuur door
Over de auteur:

Jessica Jonasse is directeur van Service Check. Het bureau richt zich op klantonderzoek, medewerkeronderzoek , mystery shopping en - calling.

 

Klik voor de website van Service Check op het logo.

 

Reacties (16)


rik van nassauw dinsdag 4 juni 2013, 14:08 uur

Achtergrond: A.O.W.ER

jumbo is voor ons de goedkoopste winkel..en ook 400 meter van onze woning en heel belangrijk klantvriendelijk personeel. en natuurlijk ook goede produkten.


Nel Aadahl zaterdag 1 juni 2013, 12:37 uur

Achtergrond: huisvrouw

Wij zijn ook vaste klanten bij Jumbo in Uithuizen de service is prima
en de medewerkers/ster altijd vriendelijk en behulpzaam alleen na de verbouwing is het assortiment er niet beter op geworden sommige artikelen verdwijnen zo maar of er word te weinig van ingekocht bv
ramiro sherry medium dry is steeds op nu zetten ze het voor mij apart
en als ze dat vergeten en in de winkel zetten is het zo weer op, honig chinese groentesoep was er ook zomaar uit en melita 1x6 het is nu wel weer terug als je vraagt kijken ze wel in het magazijn maar je bent zo weer een kwartier kwijd


anoniem donderdag 30 mei 2013, 13:12 uur

Achtergrond: (Niet ingevuld)

De jumbo in de heeg maastricht gaat flimk achteruit,personeel is vriendelijk en behulpzaam maar assortiment is slecht steeds komen er producten niet meer terug in de schappen.
Ga je wat later geen brood meer,verskoeling totaal leeg terwijl ze tot 8 uur open zijn ,erg slecht dus


cindy woensdag 29 mei 2013, 12:04 uur

Achtergrond: van maaren

jumbo is klant vriendelijk


herman pieterse donderdag 21 februari 2013, 18:00 uur

Achtergrond: niet te vreden

geachte mensen

ik eet al wat jaartjes knackebrod volkorren van de jumbo wat ik zeer leker vond i.v.m mijn suiker ziekte kon ik hier van genieten onlangs hebben jullie het reccept en verpakking veranderd ik vind dezen knackebrod niet lekker
Groetjes Herman Pieterse


Loes donderdag 8 november 2012, 21:39 uur

Achtergrond: huisvrouw

Ik kom al sinds de opening bij Jumbo Papendrecht en ik ben over het algemeen tevreden over de service en klantvriendelijkheid.
Ook ben ik 2 x de 4de klant geweest en kreeg inderdaad mijn boodschappen gratis!
Alleen valt het me op dat er tegenwoordig steekjes vallen en wel zo:
De vakken zijn vaker leeg of bijna leeg
Artikelen die regelmatig toch wel goed gaan, zijn er ineens niet meer,
andere dingen komen vaak in de plaats van de voor de"klant" vertrouwde merken.
Dit noodzaakt me vaak om het in andere winkels te gaan kopen, dat is jammer want verder blijft Jumbo de nr. 1 super voor mij.


ANONIEM maandag 18 juni 2012, 15:15 uur

Achtergrond: Groenteboer / vers chef Jumbo

De Jumbo formule is een sterke formule.
ik werk zelf voor een eigen ondernemer, en daarom snap ik sommige reactie's van dat ''ze'' er onderuit willen komen voor de 5e in de rij (4e wachtende) want mijn baas is dan ook niet blij, maar er zijn ook mensen die zeggen dat ze 4e wachtende zijn terwijl dat niet zo is, ik maak het vaak zat mee. ik heb nog niet mee gemaakt dat we geen boodschappen meegaven aan de terechte 4e wachtende, wij geven gemiddeld 2 a 3 karren weg per week, en elke keer kijken we de beelden terug of het echt zo was (wel na die tijd natuurlijk zodat de klant niet hoeft te wachten) en we kijken ook de beelden terug als er ophef is geweest, en noteren we de klant zijn of haar naam en telefoonnummer zodat als hij/zij wel gelijk had het geld wel terug krijgt. dat is al 2x gebeurd. Wij in onze winkel houden ons goed aan de 7zekerheden ook al is dat soms knap lastig, omdat er altijd mensen zijn die misbruik maken van onze service.


Francis zaterdag 9 juni 2012, 16:44 uur

Achtergrond: Ottens

Ik vind het een overzichtelijke winkel. Erg goed te doen voor invalie mensen. Alleen af en toe voor die mensen een beetje te hoog. Er zou voor zulke mensen iemand mee moeten lopen om de produkten te pakken.


C.H.Exel. donderdag 7 juni 2012, 16:32 uur

Achtergrond: Gediplomeerd Kruidenier.

Hallo Medewerkers.
Wij in Wijk bij Duurstede zijn zo rijk,dat we Twee jumbo's hebben !!Maar mensen,wat een verschil in winkelvoorraad,het is gewoon niet te geloven!De een heeft het gehele asortiment in huis,de andere heeft haast niets omdat de andere alles heeft,m.a.w. wanneer tien artikelen koopt moet je de andere 5 ergens anders halen,en zijn dan ook vaak niet meer in voorraad,een blamage van de eerste orde!! Zo doe je geen winkel draaiende houden.Nee geef mij maar Albert Heijn! Iets duurder,wel stukken beter.
C.Charlmange.W.b.D.-Utr.


anoniem(heheheh) maandag 16 april 2012, 21:42 uur

Achtergrond: vuller bij jumbo

ik vul best vaak bij de jumbo, en doe het ook goed. maar het is niet makkelijk hoor! de vakken vol houden is sowieso onmogenlijk, want er zijn miljoenen klanten en het zal dus alleen als de winkel net open is er even netjes uit zien. ik vind het een geweldige winkel, want ze zijn heel klantvriendelijk opgeleid. de jumbodiploma was ook heel leuk te halen, met een hele grappige acteur:) hij deed een klant na en deed bijv. een verhaaltje na met iets wat over de datum was. hij wou namenlijk iets meenemen wat 1 dag over de datum was(wat nog 1/2 dagen goed is krijg je gratis mee) en hij zei dat het niet uit maakte als hij en zijn vrienden ziek werden, omdat ze dat toch al van de drank werden:D DE JUMBO IS TOP!!!


Jacobs dinsdag 30 augustus 2011, 12:06 uur

Achtergrond: klant jumbo

Ik ben niet tevreden over Jumbo. De vakken zijn nooit allemaal bijgevuld, Er is in filiaal Druten soms 2 weken geen verpakt koolhydraatarm brood. De variatie aan groente laat ook te wensen over.
Weinig keus. Wijnvak is vaak leeg en flessen die achterin staan worden door de vakkenvullers niet naar voren gehaald of aangevuld zodat oudere mensen altijd op zoek moeten naar personeel . Nee....wat mij betreft kunnen ze in filiaal Druten (met name de vakkenvullers) nog heel veel leren willen ze ook werkelijk zijn wat ze pretenderen DE BESTE van Nederland.


M. Piette zondag 17 juli 2011, 00:59 uur

Achtergrond: (Niet ingevuld)

Ik doe bijna al mijn boodschappen bij Jumbo en ben zeer tevreden. De service bij het filiaal in mijn buurt is goed, medewerkers zijn vriendelijk. Een keertje zag ik dat melk in het schap stond die over de datum was. Ik ging naar een medewerker met een pak melk om hem te waarschuwen. Die bedankte me vervolgens en zei me dat ik een gratis pak melk kreeg als ik de te oude melk inleverde bij de klantenservide. Van die regel was ik niet op de hoogte. Dus toch netjes dat ongevraagd deze service aan mij werd gegeven. Toen ik me in de regels verdiepte kwam ik ook de regel tegen dat als je vierde wachtende bij de kassa bent, er nog een kassa open kan en er elders geen kortere rijen zijn, je je boodschappen gratis krijgt. Toevallig ben ik in korte tijd vierde wachtende geweest en kreeg ik mijn boodschappen gratis. Al moest ik de tweede keer wel behoorlijk op mijn strepen staan omdat de bedrijfsleider zei dat ik nog niet zo lang daarvoor ook al om deze reden gratis boodschappen had gekregen. Ik heb gezegd dat dat puur toeval was, ik doe immers nagenoeg dagelijks boodschappen bij de Jumbo. Dus afgezien van deze kleine discussie ben ik erg tevreden over de Jumbo in Mosae Forum Maastricht.


A.Naaktgeboren vrijdag 13 mei 2011, 18:25 uur

Achtergrond: klant van Jumbo

Hallo Jumbo medewerkers
Een tijdje geleden had ik een pak koffie van DE uit het schap gepakt,en zag het prijskaartje 4.19 staan,bij de kassa rekende ik mijn pak koffie af en moest 4.22 betalen,ik vertelde dat zo,weer duurder,waarop de cassiere zij,er gaat iemand kijken of het klopt.
Inderdaad het was maar 3cent,maar kreeg het pak koffie gratis bij de balie.
En dat noem ik nou van Jumbo een fantastische winkel,ik kom er elke dag en de vele reklames maken de boodschappen goedkoop!!!!


Abdirashid zaterdag 19 september 2009, 00:49 uur

Achtergrond: Samatar

De verhaal van deze mevrouw zou kloppen, omdat we zelf vaste klanten zijn van Jumbo in Amstelveen, hebben we ervaren dat de winkels en medewerkers van geheel Jumbo zeer goed en gelief zijn.

Bovendien als ik een cijfer mag geven zou ik minstens 9 of hoger geven. Hou het zoo, bedankt


anoniem zaterdag 21 maart 2009, 18:07 uur

Achtergrond: klant van vele supermarkten

Wanneer je bij Jumbo meldt dat je de vierde in de rij bent... dan proberen ze er op alle manieren onderuit te komen. Of er is "toevallig" net een kassa open gegaan na de melding. Of producten op de band gelden niet als wachtende klant.
Verder zijn producten van op of over de datum wel gratis, maar dan mag je maar maximaal 2 producten.
Ofwel.. leuk die regels... maar de winkels proberen er op alle manieren onderuit te komen.


jolanda hovius zaterdag 22 november 2008, 21:24 uur

Achtergrond: (Niet ingevuld)

beste mensen.
Ik ben een vaste klant bij Jumbo in uithuizen,en kom daar met veel plezier voor mijn wekelijkse boodschap,mijn dochter is 22 nov 2 geworden,en ik had via internet een taart laten maken met Dora erop van 20 euro,toen ik de taart had gehaald en we om 16.oo met de gasten een stukje wilden eten zat er schimmel op de vruchtjes,stom verbaast keken we erna van hoe kan dat nou???gelijk gebeld met het filiaal in uithuizen en nog geen 30 minuten later kwamen ze persoonlijk een nieuwe taart brengen met een mooie bos bloemen,het was dan geen Dora taart maar ik moet echt even zeggen dat ik dit zeer goede service vond van dit jumbo filiaal.
Dus namens mijn 2 jarig dochtertje bedankt!!!!!!

mvg jolanda hovius,tevreden vaste klant van jumbo uithuizen.

Reageer op dit artikel


Uw naam

Uw achtergrond

Uw email

Uw reactie

Spam controle

Rate dit artikel


Uw rating:

Stuur dit artikel door!


Email van ontvanger

Uw naam

Uw email

Uw toelichting


Zoeken in alle publicaties

Houd mij op de hoogte

Geef aan welke onderwerpen u interesseren. U ontvangt een mailalert zodra een nieuw artikel is gepubliceerd.

Stuur zelf een artikel

Wilt u iets publiceren? Stuur uw artikel.